Kindertehuis    

Opvang voor kinderen in nood

Ons kindertehuis draagt de naam 'House of Grace': Huis van Genade. Hier worden kinderen opgevangen en verzorgd die nergens anders heen kunnen. 

De meeste kinderen in House of Grace hebben veel meegemaakt. Soms hebben ze in vluchtelingenkampen gezeten en enkele hebben zelfs hun familie door de rebellen vermoord zien worden. Anderen hebben op straat geleefd, zijn verwaarloosd of misbruikt.

Door liefdevolle opvang en begeleiding wordt geprobeerd deze trauma's te overwinnen. In het kindertehuis worden de kinderen verzorgd door mensen die zelf uit de omgeving komen en daardoor goed begrijpen wat de kinderen hebben meegemaakt. Het LindA Project betaalt hun salaris, waardoor zij hun eigen gezinnen ook kunnen onderhouden.

Een stabiele en veilige thuisomgeving doet wonderen voor de kinderen. Ze kunnen in het kindertehuis weer onbelemmerd kind zijn.  
                          

Het kindertehuis

Het kindertehuis staat in Gweng Abara (3 kilometer buiten Lira) en bestaat uit twee kleine gebouwtjes met daarin drie slaapzaaltjes en een eetkamer. Verder is er een kookgebouwtje en zijn er een paar washokjes en wc's. Ook zijn er een paar hutten voor de werknemers. Het geheel staat op ongeveer 1,5 hectare eigen grond.

We willen het kindertehuis graag uitbreiden. Het is te klein voor het aantal kinderen dat er woont en ook willen we graag nog meer weeskinderen in nood helpen. We proberen financiering hiervoor te vinden, helaas tot dusver zonder resultaat.  

  
 
Naar school

De kinderen gaan overdag naar onze eigen basisschool die vlakbij ons kindertehuis staat. De leeftijd van de kinderen varieert tussen de 3 en 18 jaar. Sommigen krijgen nu pas voor het eerst onderwijs en lopen dus achter. Dat er een 15-jarige in groep 5 zit, vindt niemand vreemd. Een gedeelte van de kinderen woont alleen in hun schoolvakanties in House of Grace, omdat ze op een kostschool zitten. Dit is in Oeganda "verplicht" op de middelbare school.